Friday, October 9

Alternatief Buma Stemra voor bloggend Nederland

(article in Dutch)

Beste bloggende muziekliefhebbers,

De afgelopen week ontvingen wij telefoontjes, tweets en e-mails van jullie over het voornemen van Buma Stemra om vergoedingen te vragen voor muziek op jullie blogs en websites. Later deze dag (vrijdag 9 oktober 2009) is overigens een deel daarvan – blogs voor niet-bedrijfsmatig gebruik – door Buma Stemra zelf geschrapt van het lijstje.

Om meer onduidelijkheid te voorkomen wil ik voor ALLE blogs (commercieel of niet) de hamvraag dan ook maar direct beantwoorden:

JA, de muziek op Tribe of Noise valt BUITEN de Buma Stemra regelingen / voorstellen!

De muzikanten/componisten op Tribe of Noise zijn niet aangesloten bij Buma Stemra en kiezen ervoor om een deel van hun repertoire onder een Creative Commons licentie met jullie te delen. Als je deze muziek op je blog draait en de artiest daarmee promoot is er dus niets aan de hand.

Onze Tribe members vragen in plaats van een financiƫle vergoeding:
  • Naamsvermelding; plaats en draai onze muziek op je blog zoveel als je wil maar vermeld altijd de naam van de Tribe member (en als je wil een link naar zijn/haar Tribe pagina)

Wil je onze muziek gebruiken in bijvoorbeeld je eigen videoclip of presentatie?

Geheel vrijblijvend.. Veel Tribe muzikanten hebben op hun pagina ook een digitale fooienpot. Wil je meer doen voor een specifieke muzikant dan alleen promotie.. gooi er eens wat in, ik weet zeker dat ze dat waarderen.

Met vriendelijke groet - Hessel

Let's make some Noise!

No comments: